tisdag 1 februari 2011

Ambrosiarutor

Idag är det min lediga dag och jag har passat på att baka lite. Idag blev det ambrosiarutor, en saftig och mycket god mjuk kaka. 


 Du behöver:

* 250g smör
* 4 ägg
* 3dl strösocker
* 4dl vetemjöl
* 1tsk bakpulver
* 1 apelsin
* 4dl florsocker
* Syltade apelsinskal

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Vispa ägg och socker riktigt poröst
3. Smält smöret
4. Blanda mjölet, rivet apelsinskal och bakpulvret i en bunke
5. Rör ner mjölblandningen försiktigt i smeten
6. Rör ner det smälta smöret i smeten
7. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter
8. Ta ut kakan och låt den svalna.
9. Bred på glasyren och strö på de syltade apelsinskalen.
10. Skär kakan i bitar och servera sedan fikat.

Glasyr:

1. Blanda apelsinsaften med 4 dl florsocker. Blir den för tjock får man tillsätta lite kallt vatten och blir glasyren för rinnig får man tillsätta mer florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar