fredag 28 januari 2011

Pajfest!

Här är några tipps på riktigt läckra matpajer. 
Alla gräddas i mitten av ugnen på 175grader i ca 35 minuter.

* Pajdeg: Häll 3dl vetemjöl i en bunke, skär 125g rumsvarmt smör/margarin i små bitar och blanda ihop det med mjölet. Tillsätt 2-3msk vatten och blanda allt till en fin deg. Lägg degklumpen i en pajform och tryck ut den med fingertopparna. Nagga pajbottnen (hugg den med en gaffel) och ställ in den i ugnen i 10 minuter medans du gör fyllningen.

Fyllning till tacopajen: Stek köttfärs och blanda i tacokrydda, 2msk tomatpure och majs. Lägg köttfärsblandningen i pajfornen tillsammans med ca 3dl riven ost och några centimeterstora fetaost-kuber. Blanda 3dl mjölk med 3 ägg och häll äver fyllningen. Sen är det bara att hiva in alltihopa i ugen i ca 35 minuter.

Fyllning till kyckling- och baconpaj (räcker till 4-5 småpajer). Skär upp 2 kycklingfileer i lagom stora munsbitar, stek dem och krydda efter smak. Klipp ett baconpaket i små bitar och stek dem knapriga. Lägg alltihopa i pajformen tillsammans med riven ost och fetaostkuber. Häll på mjölk och  äggblandningen (samma som till pajen ovan). Och grädda i mitten av ugen tills pajerna fått fin färg (ca 35 minuter).

Fyllning till skaldjurspaj: ca 1dl räkor, 1dl kräftstjärtar och 1 paket krabbsticks. (allt måste vara tinat och allt vatten och spad "urkramat".) Lägg skaldjuren i pajformen tillsammans med riven ost och häll på äggblandningen bestående av 3ägg, 3dl mjölk och 1msk dill som du vispat ihop.
Grädda i ugnen precis som med de andra pajerna och sen är det bara att servera pajen med en god sallad och lite dressing.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar