Strassburgare:
3dl vetemjöl
1dl potatismjöl
200g rumstempererat margarin
1msk vaniljsocker
1dl florsocker
Garnering:
Strössel eller smält blockchoklad
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Knåda det rumstemperedade smöret och resten av ingredienserna till en mjuk deg. Börja i en bunke och häll sedan ut det på ett bakbord eller liknande och knåda degen ordentligt.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och spritsa med hjälp av en metallsprits ut kakorna på bakplåtspappret. (Lägg en liten klump med deg i spritsen och tryck med tummen för att få ut degen.)
4. Om du vill ha strössel på kakorna så lägger du på det nu.
5. grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
6. Om du valt att inte ha strössel på kakorna utan chokladen istället, så låter du kakorna svalna en stund innan du doppar halva kakan i den smälta chokladen. Lägg sedan tillbaka kakan på bakplåtspappret och lägg dem i kylen så chokladen stelnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar