måndag 24 januari 2011

Kålpudding a'la Johanna^^

 Kålpudding, sås och kroketter, gott och enkelt! Hur du lagar till detta kan du läsa dig till här nedan:

1. Sätt ugen på 175 grader. Ca 400g köttfärs blandas med 1 ägg, förvällt ströbröd (häll 1/2dl ströbröd i 1dl mjölk och låt stå en stund) salta och peppra efter eget tycke och smak.
2. Hacka 1/2 medelstort vitkålshuvud i bitar och låt koka i ca 10 minuter så kålet blir lite mjukt. (Ett alternativ är att steka kålet i smör tills det blir brunt och mjukt.) Så det är bara att testa sig fram och se vilket man tycker är godast.
3. Lägg hälften av kålen i botten på en smörad ugnsform.
4. Lägg köttfärsen på kålen i formen och lägg sedan dit resten av kålen ovanpå köttfärsen.
5. Ställ in i ugnen, efter ca 15 minuter kan du ta ut formen och täcka den med aluminiumfolie så köttfärsen inte blir bränd men kålen blir ordentligt mjuk. Låt stå i ugnen i 45 minuter till 1 timma. (Känn på kålen med gämna mellanrum och ta ut den när den känns mjuk och klar.)
6. Häll "spadet" som bildats i ugnsformen i en kastrull och gör sås på detta med hjälp av lite grädde, mjöl, kryddor och soya.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar