tisdag 11 maj 2010

Lätt lunch

Idag kände jag för en lite lättare lunch som går snabbt att göra men som ändå mättar, så det fick bli vegetarisk nudel-wock. Wock är väldigt bra och varierande mat eftersom den kan göras på nästan hur många sätt som helst. Man kan göra den vegetariska varianten som jag åt idag vilket består av classic wockgrönsaker (minimajs, morötter, broccoli, vattenkastanj och bambuskott) som steks/wockas i olja, nudlar som först kokas och sedan blandas ned i pannan med grönsakerna och sist men inte minst några droppar kikkoman (en kinesisk soja) över det hela, riktigt mumsigt!


Några tips på vad du kan tillsätta/byta ut för att få en god och varierad wock får du här:

* Tillsätt strimlad stekt kyckling
* Variera grönsakerna
* Byt ut nudlarna mot couscous
* Tillsätt en skvätt matlagningsgrädde och en matsked chilisås till dudel-wocken
* Ät tillsammans med en bit bröd för att få mer fibrer

Det bästa med wock är att man kan experimentera mycket själv och på så sätt få lite extra kul i köket. Man kan dessutom få till en mycket nyttig maträtt som faktiskt smakar gott.
Det enda som kan sätta stopp för hur en wock kan bli är din egen fantasi.. så låt fantasin få flöda fritt och sätt igång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar