torsdag 8 oktober 2009

Höstigt och smarrigt för magen!

Nu när hösten är här och man har tröttnat på all sommar-mat som färskpotatis och grillat kan det vara gott att få något annat i magen.
Många har kanske också varit ute i skogen och pockat svamp men vet inte riktigt vad de ska göra med den.
Men här är mitt förslag på en jättegod "höstig" maträtt.
Du behöver:
*Margarin
*Bacon
*Pasta (Jag föredrar fussilini eller spagetti)
*Grädde
*Svamp (tex. champinjoner, kantareller)
*Ost
1. Koka pastan (Glöm inte att salta vattnet!)


2. Klipp baconet och stek det i lite fett (1paket till 2 portioner)



3. När baconet börjat få färg tillsätter du svampen (jag har valt kantareller här)




4. När baconet och svampen har fått lagom färg tillsätter du matlagningsgrädde eller vispgrädde (Matlagningsgrädde ger tjockare sås)


5. Skiva/riv sedan ner ost i såsen (Funkar med vilken hårdost som helst, välj din egen favorit! Jag har valt att använda en mild hushållsost. Hur mkt ost du ska använda beror på hur tjock sås du vill ha och hur mkt ost du vill att det ska smaka.)



6. När pastan är klar är det bara att lägga allt på en tallrik och börja mumsa i sig!

Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar