fredag 30 januari 2009

Cheesecake

Igår när jag kom hem från jobbet tog jag mig lite tid att vispa ihop en cheesecake.
Det är otroligt gott, enkelt och går fort att göra. Dessvärre är det ganska lång väntetid innan man kan äta den, men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge ;)
Vill du ha nånting riktigt smarrigt att bjuda på eller äta upp själv, så varför inte göra dig en egen cheesecake?!
Hur du går till väga kan du läsa längre ner:



Du behöver:
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
200g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
100 g choklad (frivilligt)
några digistivkex eller pepparkakor

Gör såhär:
1. Vispa äggulorna och sockret pösigt (lägg äggvitorna i en annan bunke)
2. Blanda ner vaniljsockret och philadelphiaosten
3. Vispa grädden i en annan bunke och häll sedan ner den i den övriga smeten
4. Vispa äggvitorna så det blir fluffigt (bunken ska kunna vändas upp och ner utan att äggvitorna trillar ut)
5. Blanda ner äggvitan i smeten
6. Hacka chokladen och blanda ner den i smeten
7. Rör om allting noga!
8. smula sönder digestivkexen/pepparkakorna och lägg dem i botten på en form
9. Häll smeten i formen
10. Smula digistivkex, pepparkakor eller choklad över cheesecaken
11. Låt stå i frysen i ca 7 timmar
12. Ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar