fredag 24 april 2009

Tårtkalas!

Idag har jag bakat tre sådana här tårtor inför mitt 20 års-kalas som ska hållas imorgon.
Det här är utan tvekan den godaste tårtan som finns!
Vill du göra en själv så är det väldigt enkelt, hur du gör kommer jag att berätta nu.

Du behöver:
5 dl vispgrädde
3 äggulor
1/2 dl strösocker
2 marängbottnar
Daimkulor eller annan valfri granering (tex. gelehallon, hackad choklad osv)

Gör såhär:
1. Häll sockret, äggulorna och vispgrädden i en stor bunke och visåa tills det blivit fast och fluffigt (som vispad grädde)
2. Lägg en av marängbottnarna på ett fat och smeta ut hälften av "grädden" över den.
3. Lägg den andra marängbottnen över grädden och smeta sedan på resten av "grädden" ovanpå marängen och ner över kanterna.
4. Granera
5. Låt stå i frysen i minst 6 timmar så den hinner stelna.
6. Ta fram tårtan 15-30 minuter innan den ska serveras så är den lättare att skära
7. Njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar