tisdag 27 april 2010

Citron cupcakes

Här kommer receptet på mina smarriga citron cupcakes. Lycka till!!!


Cupcakes recept:


1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa 3 ägg (helst ekologiska), 2 1/2 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker riktigt pösigt.
3. Smält 100g smör, häll i 1 dl mjölk i smöret och blanda sedan ner det med resten av smeten.
4. Blanda 3 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och en nypa salt och rör försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda ner rivet skal och saft av 1 citron.
6. Fyll formarna till 3/4 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

*Cupcakesen kan bakas flera dagar i förväg men frostingen ska helst göras samma dag som de ska serveras.

Frosting recept:

1. Rör 60g mjukt smör, 5 dl florsocker, 1 tsk vaniljsocker, 1 msk citronsaft och 100g philadelphiaost krämigt.
2. Om man vill kan man tillsätta några droppar karamellfärg eller så kan man behålla den vit.
3. När cupcakesen är svala är det bara att breda på frostingen, vilket görs lättast med en lite slickepott eller en kniv.
4. Dekorera med strössel, riven choklad eller något annat gott.

Här har vi det färdiga resultatet.
Bara att börja mumsa i sig!!!

1 kommentar:

  1. Jag kan intyga om att dessa är SUPER GODA!!!

    SvaraRadera