Vispa 2 äggulor, 1/2 dl socker, 1 tsk vaniljsocker och 3 dl vispgrädde tills det blir samma konsistens som tjock vispgrädde.
Detta kommer räcka till 2-3 personer beroende på hur mycket glass ni äter.
Sen är det dags för bären, och det behövs ca 1 dl av dem. (Tycker du inte om blåbär så kan du självklart ha i hallon, jordgubbar eller något annat gott).
Du kan antingen ha i hela bär eller så kan du lägga dem på en tallrik och "mosa" dem lite med en gaffel.
Jag var lat den här gången så det fick bli hela bär.
Rör sedan försiktigt ner bären i glassen med en slickepott eller annat köksredskap.
Du kan antingen ha i hela bär eller så kan du lägga dem på en tallrik och "mosa" dem lite med en gaffel.
Jag var lat den här gången så det fick bli hela bär.
Rör sedan försiktigt ner bären i glassen med en slickepott eller annat köksredskap.
Häll glassen i en form eller burk och låt den stå i frysen helst över natten men annars i minst 7 timmar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar